VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

250 miljoen compensatie voor woekerpolissen ASR en Aegon

Geplaatst op: 30-11-2023, 15:58:59

De ConsumentenbondConsumentenClaimWakkerpolisStichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl hebben een overeenkomst bereikt met verzekeraar ASR over circa 140.000 woekerpolissen. Het betreft beleggingsverzekeringen van zowel ASR als Aegon. Met de deal is een bedrag gemoeid van €250 miljoen.

Alle collectieve procedures tegen ASR worden stopgezet. De komende maanden werken de betrokken partijen de praktische uitvoering van de regeling verder uit. Daarna ontvangen gedupeerden die zich bij de claimorganisaties hebben aangemeld, bericht over wat de regeling voor hen betekent. Een voorwaarde voor doorgang van de regeling is dat minimaal 90% van de deelnemers akkoord gaat. De vergoeding varieert van minimaal enkele honderden euro\'s tot in een enkel geval meer dan €10.000. Gemiddeld gaat het om €1.800 per gedupeerde.

De deal volgt nadat in september Gerechtshof Den Haag al oordeelde dat er veel mis was met de woekerpolissen bij ASR en Aegon. ASR (waaronder tegenwoordig ook Aegon valt) heeft nu besloten niet verder te procederen. Hiermee komt een eind aan 10 jaar procederen. Kapé Breukelaar, ziet in de schikking een bevestiging van het eerste woekerpolis arrest van juni 2013. ”Tussen 2005 en 2013 procedeerden we met de Stichting Koersplan De Weg Kwijt over hoge verborgen kosten binnen het product Koersplan van Aegon. De uitkomst was toen dat die hoge kosten teruggebracht moesten worden naar een normaal niveau.

Het is goed dat andere gedupeerden nu tien jaar later een vergelijkbare compensatie krijgen. Het is wel jammer dat het allemaal zo lang heeft geduurd. Laten we hopen dat andere verzekeraars nu snel volgen.” Kapé Breukelaar was de vaktechnisch adviseur van Stichting Koersplan De Weg Kwijt en is tegenwoordig mede-eigenaar van FiscAlert.

Aanmelden voor de woekerpolisclaim met polissen van ASR en Aegon is bij de claimorganisaties niet meer mogelijk. Dit kan nog wel voor polissen van Nationale Nederlanden, Achmea, Reaal, de Goudse en andere verzekeraars. Met Allianz werd eerder een schikking bereikt.

Bron: bericht van 30 november 2023 op www.fiscalert.nl

Vorige pagina