VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

BuitenDeDeur-verzekering Interpolis wil zonnebril niet vergoeden. Is er sprake van schijndekking?

Geplaatst op: 20-01-2022, 12:49:30

Met de BuitenDeDeur-verzekering van Interpolis zijn persoonlijke bezittingen buitenshuis verzekerd, ook als die spullen in de auto liggen. Tenzij er een veiligere plek te vinden is.

Een klant van de verzekeraar kan daarom fluiten naar een vergoeding voor haar gestolen zonnebrillen, omdat ze die volgens Interpolis veiliger thuis kon bewaren dan in de auto. De klant klaagt over een schijndekking, maar Kifid gaat daar niet in mee.

In 2020 werd de auto van de vrouw voor haar huis gestolen. De auto werd later in België teruggevonden, maar van de spullen was geen spoor meer te bekennen. De verdwenen inboedel, waaronder ook een regencape en golfhandschoenen, claimt ze bij Interpolis, maar krijgt deze niet vergoed. Volgens de verzekeraar had ze de zonnebrillen ook thuis kunnen bewaren. De vrouw vindt dat er sprake is van schijndekking, omdat er altijd wel een andere veilige plek voor de spullen te bedenken is.

Thuis was veiliger

Haar klacht bij Kifid mag niet baten. In de voorwaarden van Interpolis BuitenDeDeur-verzekering staat dat de diefstalschade alleen onder de dekking valt als de verzekerde de spullen op dat moment niet op een andere veilige plek kan opbergen. Is die veiligere plek er niet, dan moeten de spullen goed in de auto opgeborgen worden.

Uitleg op de site ruimhartiger, maar geen misleiding

Op de website van de verzekeraar staat echter een andere uitleg, die volgens de klant misleidend is. Bij die uitleg wordt vermeld dat de spullen gewoon verzekerd zijn als de auto op slot zit en de spullen uit het zicht liggen. Alleen diefstalgevoelige persoonlijke bezittingen zijn niet verzekerd. Kifid is het met haar eens dat de tekst op de website van Interpolis vragen oproept, maar het is niet gebleken dat de vrouw van deze tekst uitging bij het afsluiten van de verzekering.

Interpolis voert aan dat de vrouw de spullen thuis had moeten opbergen. Dit wordt bevestigd door Kifid. “Vast staat immers dat de auto ten tijde van de diefstal voor de woning van de consument stond geparkeerd. De consument had de desbetreffende spullen dus uit de auto en naar haar woning kunnen meenemen”, aldus de Geschillencommissie.

Wel gedekt op de autoverzekering

Opmerkelijk is overigens dat Interpolis wel gestolen zonnebrillen uit een auto vergoed op de WA+ en volledig casco-autoverzekering.

Ook klaagt de klant dat er gebrekkig advies is gegeven over de verzekering, maar Kifid verwijst haar daarvoor naar de Rabobank als tussenpersoon.

Bron: bijdrage van 20 januari 2022 van Alexandra Meijer op www.amweb.nl

Vorige pagina