VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Inboedel- of opstalverzekering

Geplaatst op: 10-01-2022, 10:36:56

Vraag

Boven onze inductiekookplaat is een plankje bevestigd waarop wij kruidenpotjes hebben staan. Een van deze potjes is laatst gevallen en heeft daardoor de inductiekookplaat beschadigd. Bij het indienen van de schade hoorden wij van de verzekeraar dat de geïntegreerde kookplaat niet valt onder de inboedelverzekering waarvoor wij een allriskdekking hebben, maar onder de opstalverzekering. Voor deze laatste verzekering hebben wij geen allriskdekking. Hoe zit dit nu?

Antwoord

Er bestaat regelmatig twijfel of bepaalde schade in de keuken valt onder de inboedel- of opstalverzekering. In het algemeen geldt dat losse onderdelen (losse fornuizen, vrijstaande koelkasten) gezien worden als inboedel en alles wat aard- en nagelvast zit onder de opstalverzekering (ingebouwde koelkasten, vaatwasser, wandtegels en het aanrecht) valt. Als er bij de opstalverzekering geen sprake is van een allriskdekking (ook schade verzekerd die per ongeluk door uzelf of huisgenoten veroorzaakt wordt) dan bent u niet verzekerd voor de beschadigde inductiekookplaat.

Meer info

Heeft u vragen hierover of over andere onderwerpen, neem dan gerust contact met ons op. En controleer ook even welke dekking voor uw inboedel- of opstalverzekering geldt.

Vorige pagina