VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Aegon moet onbeschadigde tegelwanden toch vergoeden

Geplaatst op: 13-09-2021, 13:23:53

Slechts één tegel raakte beschadigd, toch moet Aegon de kosten voor het opnieuw betegelen van de gehele ruimte betalen. De klant had waterschade gemeld, toen hij een waterleiding had geraakt tijdens het boren in het toilet van zijn woning. Aanvankelijk had hij hier zelf voor moeten betalen, maar het gerechtshof in Den Haag oordeelde anders.

Eind 2016 meldt een klant van Aegon waterschade. Bij het boren in de tegelwand van zijn toilet, raakte hij een leiding en zodoende ontstond de schade. Aegon keert ten behoeve hiervan een bedrag van ruim 1.600 euro uit. Volgens een door de verzekeraar ingeschakelde expert zouden er namelijk identieke tegels op markt zijn, wat zou betekenen dat de man maar één tegelwand hoefde te vervangen.

Bedrag niet toereikend

Dit bleek echter niet het geval, waardoor de klant alle tegels heeft moeten vervangen. Het bedrag dat Aegon had uitgekeerd was daarom niet langer toereikend. Daarnaast heeft de man het advies van een tegelzetter ingewonnen, waaruit blijkt dat het betegelen van de wand met de beschadigde tegel haast niet zonder beschadiging aan de andere wanden mogelijk was.

Niet eenvoudig te vervangen

Het hof acht dit aannemelijk en laat weten dat, anders dan Aegon meende, een tegel die onderdeel is van wand in een bestaande woning niet eenvoudig te vervangen is. De rechter oordeelt dan ook dat Aegon de kosten voor de betegeling in de hele ruimte moet vergoeden. Dat komt neer op 312,41 euro, plus rente.

Bron: bijdrage van 13 september 2021 van Alexandra Meijer op www.amweb.nl

Vorige pagina