VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Onbezonnen belegging in vakantiehuisje

Geplaatst op: 14-07-2021, 13:22:42

Recreatiewoningen in eigen- of buitenland zijn populair. Bij vakantiegangers omdat er anderhalf jaar lang weinig alternatieven waren, en bij beleggers als investering.

Toch passen hier enige waarschuwingen voor consumenten die zo’n huisje kopen om er snel rijk mee te worden. De risico’s zijn volgens aanzienlijk en is er ook veel onwetendheid over hoe rendabel een vakantiehuis nu eigenlijk is.

Consumenten kopen vaak maar één vakantiehuis. Van risicospreiding is geen sprake en zo ontstaat de mogelijkheid dat je het ‘verkeerde huisje’ hebt gekocht als investering. Niet elke consument is altijd even kritisch op het investeringsobject. Vergeet ook een mogelijk niet verwachte en afwijkende regelgeving in het buitenland.

Kom er nog maar eens af

Mensen willen gewoon hun geld laten renderen en maken de locatie ondergeschikt aan dat hogere doel. Wat dat betreft kan een investering snel duurkoop worden, want kom er over tien jaar maar eens vanaf als het huisje niet op een A-locatie staat op het moment dat sparen wel loont. Ook kan het gebeuren dat er op een gegeven moment door bouw sprake is van overcapaciteit. Ook dat werkt niet in het voordeel.

Vorige zomer een boot of camper, nu een vakantiehuis

Het einde van de coronacrisis is ook een risico. Want hoe populair blijft zo’n vakantie in eigen- of buitenland nog? Vorige zomer was men massaal met de aanschaf van een bootje of camper bezig. Nu richten mensen hun pijlen op een vakantiewoning. Consumenten wordt dan ook geadviseerd vooral niet te rooskleurige scenario’s te maken en ook rekening te houden met lagere inkomsten.

Vorige pagina