VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Braakschade ontbreekt; Centraal Beheer wijst inbraakclaim van 50 mille terecht af

Geplaatst op: 04-03-2020, 12:57:59

Centraal Beheer heeft volgens de geschillencommissie van Kifid terecht geen vergoeding uitbetaald aan een klant die het slachtoffer is geworden van ongenode gasten in haar woning. De polisvoorwaarden zijn duidelijk genoeg: er moet braakschade zijn. Die was er niet. De schade van € 50.000 komt daarom voor rekening van de verzekerde zelf.

Vorig jaar augustus hebben dieven hun oog laten vallen op het huis van de verzekerde. In de voorwaarden staat dat onder meer dat sprake moet zijn van zichtbare schade aan het huis wanneer het huis verbouwd wordt. In het geval van de vrouw was daarvan geen sprake.

Huis provisorisch van schot voorzien

Vaststaat dat dieven in elk geval toegang gekregen tot het huis via de voordeur waarvan de driepuntsluiting niet altijd goed werkt óf via de achterzijde van het huis dat op provisorische wijze van een houten schot was voorzien, omdat de woning op dat moment werd verbouwd. Weggenomen zijn een niet-verankerde kluis met daarin diverse sieraden en 45 mille aan contact geld, een PlayStation en twee tablets.

Geen sprake van braakschade

De vrouw diende een claim in bij Centraal Beheer die de claim afwees omdat geen sprake was van braakschade. Evenmin kon de vrouw het bezit van alle gestolen goederen voldoende aantonen, omdat de meeste spullen op de zwarte markt zijn gekocht. De geschillencommissie heeft zich alleen over de vraag gebogen of de gestolen spullen voor vergoeding in aanmerking komen. Nu is gebleken dat er geen braakschade is, is ze niet meer toegekomen aan het beantwoorden van de vraag of de claim van 50 mille terecht is wanneer wél sprake zou zijn geweest van braakschade. De uitspraak is bindend.

Bron: bijdrage van 4 februari 2020 van Annet van den Berg op www.amweb.nl                            

Vorige pagina