Huis kopen?

Bereken hier
uw maximale
hypotheek

Intermedis A & A

Zonder sleutels geen geld voor gestolen fiets

Geplaatst op: 10-08-2019, 09:26:00

Wie niet de sleutels van zijn fiets naar de verzekeraar kan sturen, hoeft er niet op te rekenen dat hij een vergoeding voor zijn gestolen stalen ros gaat krijgen. Ook niet als je echt zeker weet dat je de fiets op slot hebt gezet.

Met die redenering probeerde een vrouw wiens elektrische fiets werd gestolen alsnog een vergoeding – €1275 – te krijgen van verzekeraar Unigarant. Ze had haar fiets op het station gezet, maar aan het einde van de dag was die verdwenen.

Ritueel

De sleutels had ze niet meer, maar daar toch wist ze zeker dat ze de fiets wel op slot had gezet. Ze had namelijk een vast ritueel, waarbij ze de sleutels altijd in een jaszak met rits doet. Daar was ze die dag alleen van afgeweken, omdat het mooi weer was en ze een andere jas aan had. In haar automatisme heeft de vrouw, zegt ze zelf, waarschijnlijk bedacht dat ze de sleutel ergens anders op moest bergen. Waar precies wist ze niet meer, maar ze herinnerde zich nog wel haar tas te hebben gepakt.

De vrouw zegt dat ze haar sleutels of kwijt moet zijn geraakt of dat die ook zijn gestolen. „Dat laatste is het meest waarschijnlijke scenario omdat de fietsverkoper bij de aanschaf van een nieuwe fiets vertelde dat ze al de derde was waarvan die week de fiets was gestolen”, laat ze weten.

Voorwaarden

Verzekeraar Unigarant houdt het er simpelweg bij dat in de voorwaarden staat dat iemand bij diefstal de originele sleutels moet kunnen overhandigen. Omdat de vrouw dat niet kon, wil de verzekeraar ook geen vergoeding betalen.

Daar kan het Kifid zich in vinden. Die voorwaarde is er namelijk om fraude zo goed als mogelijk te voorkomen. En de zaak van de vrouw kan daar geen uitzondering op zijn.

Bron: www.dft.nl van 9 augustus 2019

Vorige pagina