VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Te hoge claim drijft Overijsselse buren tot blinde nijd

Geplaatst op: 17-08-2018, 15:06:41

De bewoners van een twee-onder-een-kap woning in het Overijsselse Delden treiteren elkaar de tent uit om een te hoog ingediende schadeclaim. Tussen de buren was alles pais en vree, totdat een van de bewoners zijn kelderluik liet openstaan en zijn buurvrouw erin zag vallen. De schade was verzekerd, maar de claim naar mening van de aansprakelijke buren 300 euro te hoog, meldt de Twentse krant Tubantia.

Er werd over en weer naar elkaar gescholden, beide partijen hingen camera’s op die wederzijds hun privacy verstoorde, een overhangende boom werd door snoeien onherstelbaar beschadigd en buren morsten opzettelijk verfspetters op het tuinmeubilair. Tot overmaat van ramp begonnen de kemphanen elkaar zwart te maken bij hun werkgevers; de gemeente Delden en de plaatselijke politie. Hulp van mediators mocht niet baten.

Keurige mensen

De zaak kwam deze week voor de rechter. Bij de zitting sprak hij zijn verbazing uit over zoveel onderlinge haat en nijd. “Ik zie hier vier volwassen mensen, met allemaal keurige maatschappelijke posities. Het is wel heel bijzonder dat u hier zit. Zo kunt u toch niet leven?”

De rechter drong er bij de partijen op aan om er onderling uit te komen. “Ik kan wel vonnis wijzen maar dat lost niets op. Dan zeg ik bijvoorbeeld iets over de camera’s, en dan leg ik een dwangsom op als u die niet verplaatst. Maar dan worden de camera’s verplaatst, dan hangen ze volgens de buurman weer op een verkeerde plaats, en dan krijgen jullie ruzie over de dwangsommen en dan staan jullie over een paar weken weer hier. Jullie kunnen veel beter proberen om samen afspraken te maken. U hoeft geen vrienden te worden, maar afspraken moet toch lukken?”

De buren wilden geen afspraken maken. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bron: publicatie van 17 augustus 2018 van Bart van de Laak op www.amweb.nl  

Vorige pagina