VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Florius: 'Vakantiegeld aantrekkelijk voor extra aflossen hypotheek'

Geplaatst op: 08-06-2017, 14:55:54

Florius roept huizenbezitters die net hun vakantiegeld hebben ontvangen op, om na te denken of extra aflossen op hun hypotheek loont. Aangezien Florius extra aflossen uit eigen middelen stimuleert door er geen prijskaartje aan te hangen, loont het de moeite om een deel van het vakantiegeld te gebruiken om lagere maandlasten te krijgen.

Hypotheek moet meebewegen
Het leven en de woonwensen van mensen veranderen continu. Een hypotheek moet bij iedere levensfase (blijven) passen. Karin Polman, directeur van Florius: 'Florius vindt dat een hypotheek met klanten moet kunnen meebewegen op voorspelbare en onvoorspelbare momenten. Dit is ook de reden geweest waarom Florius extra aflossen uit eigen middelen -zonder prijskaartje- mogelijk heeft gemaakt. Bij Florius beperken we dit niet tot een maximum percentage, maar kan een klant volledig aflossen.'

Lagere maandlasten
Wanneer een consument extra financiën tot zijn beschikking heeft, zoals vakantiegeld, erfenis of spaargeld, dan kan extra aflossen op de hypotheek een uitstekende manier zijn om de maandlasten te verlagen. Bovendien is het verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur, over wat fiscaal gezien het handigst is. De hypotheek wordt lager en de totale rente die betaald wordt dus ook. Daarmee bespaart de klant geld. En er zijn meer voordelen. Zo is er minder risico op een restschuld. En kan de klant in een lagere risico klasse komen, een lagere risico klasse betekent lagere rente. Consumenten hebben langer profijt van hun geld wanneer zij structureel, maandelijks lagere woonkosten hebben. Zo kunnen huizenbezitters op een fijne en onbezorgde manier in hun huis (blijven) wonen. Nu en later.

Bron: www.eufin.nl van 8 juni 2017

Vorige pagina